Dün arkadaşlarla pikniğe gidildi. Sürekli süt ve mısır gevreği (cereal & milk) ile geçiştirilen kahvaltı bu kez adam akıllı Türk usulü yapıldı. Efendim, menümüzde neler mi vardı?
- beyaz peynir
- çedar peynir
- tulum peyniri
- kaşar peyniri
- krem peynir
- fıstık ezmesi
- soslanmış siyah ve yeşil zeytinler
- patatesli sigara böreği
- ıspanaklı kol böreği
- baharatlanmış yumurtalar
- domates + salatalık
- mantarlı omlet
- çedar peynirli mini tostlar
- reçel + tereyağ
- tam tahıllı ekmekler
- kızarmış ekmek dilimleri
Gelelim şimdi ıspanaklı kol böreği tarifimize...Malzemeler30 adet Baklavalık yufka
Sıvı harcı½ s.b süt
½ s.b sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Iç harcı Yeterince ıspanak
1 kuru soğan
Zeytinyağ
1 kase beyaz peynir
Yumurta akı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı Ispanakları temizleyip incecik doğrayın,
Tavayı kızdırıp yağ ekleyin. soğanı ve ıspanağı sırayla kavurup soğutun. Tuz, karabiber ekip tatlandırın. Beyaz peynir (yahut kaşar peyniri) ve yumurta akını ekleyip karıştırın.
Yufkaları dikkatlice ayırın, Aralarına süt karışımını hafifçe sürerek 3 kat yufkayı üst üste koyun.
Yufkaların uzun tarafı boy olacak şekilde, iç harçtan yerleştirerek rulo şeklinde sarın.
Üzerine de süt karışımından sürerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri kızarına dek pişirin.