Konu: Balbay'dan ilk savunma! Salı Mart 24, 2009 5:50 pm
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Mustafa Balbay'ın günlükleri ile ilgili ilk yorumu Cumhuriyet'te yayımlandı.
Balbay günlüklerin "montajlandığını" ve notların bazı bölümlerini kendisinin de "tanıyamadığını" iddia etti. Balbay ayrıca geçen hafta Cumhuriyet gazetesinde anons edilen ‘Gerilimli Yıllar' yazı dizisi için yazı yazmasına cezaevi yönetiminin izin vermediğini belirtti. İşte bugün Cumhuriyet Gazetesi'nin sürmanşetinde yer alan o haber ve Balbay'ın iddiaları: Tek kişilik koğuşta kalıyor, yazı yazmasına izin verilmiyor - Balbay'a kısıtlama Mustafa Balbay cezaevi yönetimi tarafından tecrit altında tutuluyor, havalandırmaya bile tek başına çıkartılıyor. Diğer tutuklulardan ayrı muameleye tabi tutuluyor... Medya'da tartışılan şekilde bir günlüğüm yoktur. * Birbirinden farklı notlar montaj yapılarak birileri tarafından işlenmiş, yorumlar eklenmiş, tahrif edilmiştir. * Ben gazeteciyim, gazetecilik mesleği dışında hiçbir işe ve olaya bulaşmadım. * İfade özgürlüğüm elimden alınmıştır. * Yayımlanmak üzere hazırladığım yazı dizisi sansürü aşarsa gerçeği herkes öğrenecektir. * Bana zor günde destek verenlere teşekkür ediyorum. * Destek verenlerin yüzünü kızartacak hiçbir faaliyetin içinde olmadığımı bilmelerini isterim. Cezaevinde tek kişilik hücrede tutulan Balbay: Notlarım istenilen kıvama getirilip servis edilmiş