Admin Admin
| Konu: AKP, Antalya'da yıkıldı Ptsi Mart 30, 2009 10:26 am | |
| Seçim sonuçlarında büyük sürpriz yaşanan Antalya'da, CHP'de sevinç, AKP'de ise gergin bir bekleyiş hakimdi. Gelen seçim sonuçlarına göre, Antalya'da CHP büyük bir sürpriz yaptı ve Büyükşehir Belediyesini AKP'nin elinden aldı.Antalya'nın yeni Belediye Başkanı Prof. Dr. Akaydın, ilk olarak yapacaklarını anlattığı toplantısında, "Cumhurbaşkanı rektörlük seçimlerinde İslam dinince kul hakkı yemiştir. Vatandaşın oyu, atama ve kanundan daha da üstündür" dedi. CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, seçim sonuçlarını eşi Günseli Akaydın, oğlu Ateş Akaydın ve partililerle birlikte merkez seçim ofisinden takip etti. Bir yandan televizyondan sonuçları izleyen Akaydın, saniye saniye sandıklarda görevli olan partililerden bilgi de aldı. Akaydın'a, ofis binası altında toplanan büyük bir kalabalık da tezahürat yaptı. Seçimlerin sonuçlanmasını ardından partililer yollarda kutlama yaptı.Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak ilk açıklamasını yaptı. Başbakan Erdoğan'ın Antalya sonucuna şaşırmasının anlamsız olduğunu söyleyen Akaydın, "Beklediğim bir sonuçtu. Başbakan Erdoğan'ı sonuç şaşırtmış ama 4 ay önce ben yüzde 40 üzerinde alacağımı söylemiştim. Kimse inanmamıştı. Ben artık Antalya'nın belediye başkanıyım. Dolayısıyla bana oy vermemiş bütün hemşerilerimi kucaklamayı düşünüyorum. Yolumuz açık olsun. 30 yıldır hizmet ettiğim hemşerilerimin büyük desteğiyle gereğini yapmak için elimden geleni yapacağım" dedi. CHP'li aday Mustafa Akaydın açık ara önde giderken, AKP'nin adayı Menderes Mehmet Tevfik Türel ikinci sırada... CHP 2004 seçimlerinde Antalya'da yüzde 26,10 oranında oy almıştı. #diger .igg:link,#diger .igg:active,#diger .igg:visited{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#446aca;text-decoration:underline}#diger .igg:hover{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#cb1717;text-decoration:underline}#diger .nA:link,#diger .nA:active,#diger .nA:visited{font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none}#diger .nA:hover{font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none}#diger .nD:link,#diger .nD:active,#diger .nD:visited{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666;text-decoration:none}#diger .nD:hover{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666;text-decoration:none}#diger .i{border-bottom:1px solid #cecece;margin:0 20px 0 20px;padding:0 10px 0 10px;color:#666}#diger .iG{padding:0 10px 0 10px;color:#666}
| |
|