GİRESUN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İÇERİGİ DEVAMLI YENİLENEN YEPYENİ BİR ONLİNE FİLM İZLEME VE BİLGİ PAYLAŞIM SİTESİ ÇOOK YAKINDA URUFUM FARKIYLA BURADA OLACAK SAGLICAKLA KALINIz
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 B HARFİYLE BAŞLAYAN ŞİFALI BİTKİLER

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 688
Kayıt tarihi : 18/03/09

B HARFİYLE BAŞLAYAN ŞİFALI BİTKİLER Empty
MesajKonu: B HARFİYLE BAŞLAYAN ŞİFALI BİTKİLER   B HARFİYLE BAŞLAYAN ŞİFALI BİTKİLER Icon_minitimeÇarş. Nis. 01, 2009 10:20 pm

BADEM:
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

BAKLA:
İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

BAMYA
Halsizliğe karşı bire bir. 100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10'dan daha fazla miktarda ise günlük demir (akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor.

BEZELYE:
Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1, C vitaminleri, protein, lif ve folik asit içerir. Sinir sisteminde sorunları olanlara tavsiye edilir.

BROKOLİ:
Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Kadınlarda göğüs kanserini önler.Göğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı etkili. Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan 'indole' adlı bir madde içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor. Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de, spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi.

BUĞDAY:
Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ozlemim28.yetkinforum.com
 
B HARFİYLE BAŞLAYAN ŞİFALI BİTKİLER
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» E HARFİYLE BAŞLAYAN ŞİFALI BİTKİLER
» G HARFİYLE BAŞLAYAN ŞİFALI BİTKİLER
» C HARFİYLE BAŞLAYAN BİTKİLER
» D HARFİYLE BAŞLAYAN BİTKİLER
» F HARFİYLE BAŞLAYAN BİTKİLER

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GİRESUN :: ŞİFALI BİTKİLER VE FAYDALARI-
Buraya geçin: