GİRESUN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İÇERİGİ DEVAMLI YENİLENEN YEPYENİ BİR ONLİNE FİLM İZLEME VE BİLGİ PAYLAŞIM SİTESİ ÇOOK YAKINDA URUFUM FARKIYLA BURADA OLACAK SAGLICAKLA KALINIz
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Bakla Yemeği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 688
Kayıt tarihi : 18/03/09

Bakla Yemeği Empty
MesajKonu: Bakla Yemeği   Bakla Yemeği Icon_minitimePerş. Nis. 02, 2009 6:17 pm

Bakla Yemeği 362

Malzemeler
• 500 gr. bakla,
• 300 gr. taze sarımsak,
• 300 gr. kuşbaşı doğranmış et,
• 1 yemek kaşığı biber salçası,
• 1 yemek kaşığı domates salçası,
• 2 lt. sıcak su,
• Tuz, 1 fincan zeytinyağı,
• 2 tane orta boy kuru soğan.

Tarif
Kuşbaşı et tencerede kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine zeytinyağı ve küçük doğranmış soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Soğanlar yumuşayınca salça ve sıcak su eklenerek iyice pişirilir. Diğer tarafta baklalar yıkanıp ayıklanır. Ayıklanmış baklalar 2 cm. uzunluğunda doğranır. Sarımsaklar ayıklanarak beyaz kısımları enine 2 cm uzunluğunda doğranır. Pişen etin üzerine önce baklalar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra sarımsaklar ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servise alınır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ozlemim28.yetkinforum.com
 
Bakla Yemeği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GİRESUN :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: