Malzemeler
• 1 çorba kaşığı (15 ml) sıvı yağ veya zeytinyağı
• 1 orta boy soğan (doğranmış)
• 250 g konserve soyulmuş domates
• 1 patlıcan (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış)
• 2 adet kabak (dilimlenmiş)
• 1 adet küçük yeşil sivri biber (çekirdekleri çıkarılmış)
Tarif
Tüm sebzeleri hazırlayın. Yağı tencereye koyduktan sonra kapağını kapatmadan eritin ve bu yağda domatesler dışındaki tüm sebzeleri sote edin. Daha sonra domatesleri, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyin. Kapağı kapatın ve basıncı en yüksek dereceye ayarlayın. 10 dakika pişirin. Buharı hızlı bir şekilde serbest bırakın. Tencerede su kalırsa, kapağı açık olarak tekrar ocağa alın ve suyu azaltmak için birkaç dakika yüksek ateşte kaynatmaya devam edin.