GİRESUN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İÇERİGİ DEVAMLI YENİLENEN YEPYENİ BİR ONLİNE FİLM İZLEME VE BİLGİ PAYLAŞIM SİTESİ ÇOOK YAKINDA URUFUM FARKIYLA BURADA OLACAK SAGLICAKLA KALINIz
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Çerkes Barbunyası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 688
Kayıt tarihi : 18/03/09

Çerkes Barbunyası Empty
MesajKonu: Çerkes Barbunyası   Çerkes Barbunyası Icon_minitimePerş. Nis. 02, 2009 6:27 pm

Çerkes Barbunyası 1543

Malzemeler
• 1 kg barbunya
• 1/2 su bardagi zeytinyagi
• 2 adet sogan
• 1,5 su bardagi su
• 3 adet domates
• 200 gr ceviz
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 3 dis sarmisak
• 1 fincan süt
• 1 tatli kasigi tuz
• 1 tatli kasigi seker
• 1 tatli kasigi pul biber
• 3 yemek kasigi sivi yag



Tarif
Barbunyayi 5 dakika kaynar suda haslayip süzün. Ince kiyilmis soganlari tencereye koydugunuz zeytinyaginda pembelesene kadar kavurun.

Pembelesince küp dogranmis domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Içine haslanmis barbunyayi, tuzu, sekeri ve 1,5 su bardagi suyu ilave edip barbunya yumusayana kadar pisirin.

Pisirdikten sonra barbunyalari süzgece alin. Kalan suyu (1 su bardagindan az olmamali) ceviz içi, ekmek içi ve ezilmis sarmisakla birlikte blendirdan geçirin.

Içine süt ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini barbunya ile karistirip servis tabagina alin. Kalanini barbunyanin üzerine yayin.

Üstüne kizdirilmis biberli yag gezdirip servis yapin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ozlemim28.yetkinforum.com
 
Çerkes Barbunyası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GİRESUN :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: