Malzemeler
• 4 adet havuç
• 1 baş soğan
• 1 tatlı kaşığı pul biber(üzerine serpmek için)
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı nar ekşisi
• Yarım limon suyu
• Yeteri kadar tuz
• 3?4 diş sarımsak
• 1 fincan zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 1 çay bardağı bulgur
• 3 çay bardağı su
• 1 yemek kaşığı margarin
Tarif
İnce doğranmış soğanları margarinde pembeleştirin. İçine halka halka doğranmış havuçları ilave edin. Yağda biraz çevirin. 1 çay bardağı bulguru, domates ve biber salçalarını, tuzu, nar ekşisini, limon suyunu ve 3 çay bardağı suyu koyup 10 dakika pişirin.
Ayrı bir kapta 1 fincan zeytinyağını kızdırın. İçine doğranmış sarımsakları atıp karıştırın. Naneyi de dökerek iyice karıştırın. Bu karışımı aşın üzerine gezdirin. İyice harmanlayın. Biraz demlendikten sonra üzerine pulbiberi serpip servise sunun.