GİRESUN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İÇERİGİ DEVAMLI YENİLENEN YEPYENİ BİR ONLİNE FİLM İZLEME VE BİLGİ PAYLAŞIM SİTESİ ÇOOK YAKINDA URUFUM FARKIYLA BURADA OLACAK SAGLICAKLA KALINIz
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 ayumi_yemek Favorite

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 688
Kayıt tarihi : 18/03/09

ayumi_yemek Favorite Empty
MesajKonu: ayumi_yemek Favorite   ayumi_yemek Favorite Icon_minitimePerş. Nis. 02, 2009 6:42 pm






Yemeğin adı: Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı
Aşçı adı : [url=http://www.yemekevi.tv/default.asp?m_id=3&section_id=2&c_id=1062&title=Ayumi Takano]Ayumi Takano[/url]
Süre: VİDEO-05:02 dk
Ekranların Japon Yıldızı AYUMİ TAKANO, yemekevi.tv izleyicileri için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
yarım havuç
1 taze soğan
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı beyaz şarap
karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet şitaki mantarı
Hazırlanışı: Pirinci nişastası çıkana kadar iyice yıkıyoruz. Sonra bir tencereye alıyoruz. Pirincin suyunu süzdükten sonra yarım saat bekletebilirsiniz. Tavuk göğsünü ince ince kesiyoruz. Sırayla bütün malzemeleri ince ince doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz. Eğer kuru şitaki mantarı kullanıyorsanız suyunu atmayın. Bunu da pilavımızda kullanacağız. Tavuk, şitaki mantarı ve havucu, tencereye koyduğumuz pirincin üzerine ekliyoruz. Şitaki mantarının suyuna bir tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber, 2 çorba kaşığı soya sosu ve 1 çorba kaşığı beyaz şarap ilave ediyoruz ve pirincin üzerine ekliyoruz. Suyunu da ilave ediyoruz. 1 bardak pirinç için 1.5 su bardağı su kullanıyoruz. Şitaki mantarının da suyunu kullandığımız için 1 su bardağı su yeterli olacaktır. Tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Taze soğan ilave edip, karıştırıyoruz.
Not: Şitaki mantarını büyük zincir marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Diyet yapanlar için yağsız, lezzetli bir Japon pilavı.
Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ozlemim28.yetkinforum.com
 
ayumi_yemek Favorite
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» klofatis tarifi Favorite
» deniz mahsullu rizotto Favorite

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GİRESUN :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: