Admin Admin
Mesaj Sayısı : 688 Kayıt tarihi : 18/03/09
| Konu: ayumi_yemek Favorite Perş. Nis. 02, 2009 6:42 pm | |
| Yemeğin adı | : Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı | Aşçı adı | : [url=http://www.yemekevi.tv/default.asp?m_id=3§ion_id=2&c_id=1062&title=Ayumi Takano]Ayumi Takano[/url] | Süre | : VİDEO-05:02 dk | Ekranların Japon Yıldızı AYUMİ TAKANO, yemekevi.tv izleyicileri için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.Malzemeler: 1 su bardağı pirinç 1 adet tavuk göğsü yarım havuç 1 taze soğan 2 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı beyaz şarap karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 4 adet şitaki mantarı Hazırlanışı: Pirinci nişastası çıkana kadar iyice yıkıyoruz. Sonra bir tencereye alıyoruz. Pirincin suyunu süzdükten sonra yarım saat bekletebilirsiniz. Tavuk göğsünü ince ince kesiyoruz. Sırayla bütün malzemeleri ince ince doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz. Eğer kuru şitaki mantarı kullanıyorsanız suyunu atmayın. Bunu da pilavımızda kullanacağız. Tavuk, şitaki mantarı ve havucu, tencereye koyduğumuz pirincin üzerine ekliyoruz. Şitaki mantarının suyuna bir tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber, 2 çorba kaşığı soya sosu ve 1 çorba kaşığı beyaz şarap ilave ediyoruz ve pirincin üzerine ekliyoruz. Suyunu da ilave ediyoruz. 1 bardak pirinç için 1.5 su bardağı su kullanıyoruz. Şitaki mantarının da suyunu kullandığımız için 1 su bardağı su yeterli olacaktır. Tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Taze soğan ilave edip, karıştırıyoruz. Not: Şitaki mantarını büyük zincir marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Diyet yapanlar için yağsız, lezzetli bir Japon pilavı. Afiyet Olsun | |
|