Admin Admin
Mesaj Sayısı : 688 Kayıt tarihi : 18/03/09
| Konu: Kapama-ESKİŞEHİR Perş. Nis. 02, 2009 6:45 pm | |
| Yemeğin adı | : Kapama-ESKİŞEHİR | Aşçı adı | : belirtilmemiş | Süre | : | Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...Hazırlama Süresi : 30 dk Pişirme Süresi : 60 dk 6 kişilik Malzemeler :1 bütün tavuk 3 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 4.5 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Tavuğu temizleyip yıkayın. Bir tencereye alıp 4 bardak su ekleyin ve tavuğu haşlayın. Pişince, suyunu süzerek başka bir kaba alın. Tavuğu iri parçalara ayırın. Pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin. İyice yıkayıp süzün. Karnıyarık tenceresinde tereyağını kızdırın. Pirinci ilave edip şeffaşlaşıncaya kadar kavurun. Tavuk suyuna su ekleyerek 4.5 su bardağına tamamlayın. Pirince ekleyip tuz serpin ve pilavı pişirin. Pilavı fırın tepsisine alın. Üzerine tavuk parçalarını yerleştirip fırına verin. Tavuklar kızarıncaya kadar pişirin. Kaynak: Lezzet | |
|