GİRESUN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İÇERİGİ DEVAMLI YENİLENEN YEPYENİ BİR ONLİNE FİLM İZLEME VE BİLGİ PAYLAŞIM SİTESİ ÇOOK YAKINDA URUFUM FARKIYLA BURADA OLACAK SAGLICAKLA KALINIz
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Bulgurlu Kabak Dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 688
Kayıt tarihi : 18/03/09

Bulgurlu Kabak Dolması Empty
MesajKonu: Bulgurlu Kabak Dolması   Bulgurlu Kabak Dolması Icon_minitimePerş. Nis. 02, 2009 6:25 pm

Bulgurlu Kabak Dolması 394

Malzemeler
• 12 adet taze dolmalık kabak,
• 1 baş orta boy kuru soğan,
• 100 gr. kıyma,
• 1 baş kuru sarımsak,
• 1 tatlı kaşığı karabiber,
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
• 1 yemek kaşığı d. salçası,
• 1 yemek kaşığı biber salçası,
• 100 gr. bulgur,
• 1 çaybardağı sıvı yağ,
• 1 adet limon,
• Yeteri kadar su, Tuz.



Tarif
Soğan ve sarımsak ince ince doğranır. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber ve salça yarım bardak su, yarım bardak yağ ile karıştırılıp bulgur ile yoğrulur. Yıkanmış ve içleri oyulmuş kabakların içine yoğrulan karışım, her kabağın yarısına kadar konur, ağızları bir dilim domates ile kapatılarak tencereye dizilir. Üzerine, artan yarım bardak yağ dökülür. Tencerenin genişliğine göre üstünü örtecek kadar kaynamış su ve biraz tuz ilave edilir. Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir. Kabak pişince bir yemek kaşığı ekşi ilave edilir bir taşım daha kaynatılarak, suyu süzülür. Dolma servise hazırdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ozlemim28.yetkinforum.com
 
Bulgurlu Kabak Dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» But Dolması
» Domatez Dolması
» Ekşili Patlıcan Dolması
» Buharda Zeytinyağlı Biber Dolması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GİRESUN :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: