Malzemeler
• 1 kg dolmalık yeşil biber
• 2 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı su
• 2 adet büyük soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Yarım çay bardağı kuru üzüm
• Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
• 2 küp kesmeşeker
• 1?er çay kaşığı yenibahar, karabiber, nane
• Tuz
Tarif
Dolmalık biberleri yıkayın. Üzerlerinden kapak kesip, tohumlarını temizleyin.
Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dk bekletip süzün. Dolmalık fıstıkları 1 çay bardağı zeytinyağında renkleri açık kahverengi olana dek kavurun. Kıyılmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar kavrulunca pirinci ekleyin. Pirinci kısık ateşte 20 dk kadar kavurup 2 su bardağı kaynamış suyu, şekeri, üzümleri ve baharatları ilave edin. Pilav gibi pişirip demlenmeye bırakın. Biberleri hazırladığınız dolma içiyle doldurun. Üzerlerine kestiğiniz kapakları kapatın. Buharlı tencereye bir miktar su koyun. Dolmaları tencereye dizin. Kapağını kapatıp biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Dolmaları soğuk olarak servis yapın.