Yemeğin adı | : Kurutulmuş domatesli pilav |
Aşçı adı | : [url=http://www.yemekevi.tv/default.asp?m_id=3§ion_id=2&c_id=425&title=Elmas Yetgin]Elmas Yetgin[/url] |
Süre | : VİDEO-04:54 dk. |
Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu. malzemeler:2 su bardağı baldo pirinç
5-6 dilim kurutulmuş domates
½ fincan kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
2 kesme şeker
2.5 bardak tavuksuyu
Hazırlanışı:Tereyağının biraz kokusu çıkana kadar eritiliyor. Ilık suda en az 15 dakika bekletilen pirinçler suyu süzüldükten sonra yağa ilave edilir. Hızlı ateşte pirinçler fazla kırılmadan ve çok kızarmadan kavrulur. Domatesler ilave edilir. Bir miktar da domateslerle çevrilir. Ardından kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve domatesin ekşiliğini alsın diye iki tane kesme şeker ilave edilir. Pilavın suyu eklenir. Su sıcak olursa pilav daha başarılı olur.
Aşçının notu:-Yemeklerin daha sağlıklı olması için çok fazla kavrulması tercih edilmez.
-Tereyağının biraz kızdırılmasının sebebi pirinçlerin kırılmasını önlemek...
-Kurutulmuş domates antioksidan, vitamin ve minarelerin açığa çıkması açısından daha faydalı. Kışın yemek yaptığımız zaman kurutulmuş domatesler kullanırız. Yazın yine normal domatesleri.