Admin Admin
Mesaj Sayısı : 688 Kayıt tarihi : 18/03/09
| Konu: İç pilav Perş. Nis. 02, 2009 6:52 pm | |
| Yemeğin adı | : İç pilav | Aşçı adı | : belirtilmemiş | Süre | : | Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı pirinç üç buçuk çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 125 gram ciğer 2 çorba kaşığı antepfıstığı yarım havuç yarım tatlı kaşığı tozşeker tuz, karabiber, tarçın, yenibahar 2 çorba kaşığı kuşüzümü 1 demet dereotu Hazırlanışı: Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın. Daha sonra, piyazlık doğranmış soğanı pembeleşene kadar soteleyin. Ciğeri ilave edip, karıştırın. Antepfıstığı ve doğranmış havucu ilave edin. Süzdüğünüz pirinç ve tozşekeri ekleyin. Baharatları katıp, iyice kavurun. Kuşüzümü ve kıyılmış dereotunu ilave edin. Tencereye pirincin hizasına kadar su ekleyip, 2 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek pişmeye bırakın. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın. | |
|