Yemeğin adı | : Kafesli pilav |
Aşçı adı | : belirtilmemiş |
Süre | : |
Malzemeler: 8-10 kişilik
İç malzemesi: 3 su bardağı pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
125 gram tereyağı
bir buçuk adet yufka, tuz
kafes malzemesi için: 1 su bardağı un
65 gram margarin
1 tatlı kaşığı sirke
1 çorba kaşığı soğuk su
tuz
Hazırlanış: Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin. Tereyağını tuzla birlikte tencerede eritin. Tavuk suyu ve suyu ilave edip kaynatın. Kaynayan suya süzülmüş pirinci ekleyin. Önce harlı ateşte pişirdiğiniz pilavı suyunu çekmeye başladığında kısık ateşte demlenmeye bırakın. Demlenen pilavı beklemesi için başka bir kaba alın. Kafes hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Hamuru düz bir zeminde merdaneyle açın. Şeritleri kafes oluşturacak şekilde tencerenin içine yerleştirin. Hamurun üzerine 1 adet yufkayı tencerenin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Kalan yarım yufka ile tencerenin ortasını kaplayın. Pişen pilavı tencereye bastırarak alın. Kenardan sarkan yufkalar ila pilavın üzerine kapatın. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin.
Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapın.