GİRESUN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İÇERİGİ DEVAMLI YENİLENEN YEPYENİ BİR ONLİNE FİLM İZLEME VE BİLGİ PAYLAŞIM SİTESİ ÇOOK YAKINDA URUFUM FARKIYLA BURADA OLACAK SAGLICAKLA KALINIz
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Safranlı dünya pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 688
Kayıt tarihi : 18/03/09

Safranlı dünya pilavı Empty
MesajKonu: Safranlı dünya pilavı   Safranlı dünya pilavı Icon_minitimePerş. Nis. 02, 2009 6:44 pm

Yemeğin adı: Safranlı dünya pilavı
Aşçı adı : belirtilmemiş
Süre:
Malzemeler:
1 tavuk göğüs eti
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı arpa şehriye
3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşağı dolmalık fıstık-fındık
1 tatlı kaşığı tane karabiber
bir çay kaşığı safran
bir çay kaşığı kişniş
bir çay kaşığı zerdeçal
bir fiske tarçın
3 yaprak defne
tuz ve sıvıyağ (kararınca)
Hazırlanışı: Sıvıyağı kapaklı bir pilav tenceresine koyun ve hemen arpa şehriyeleri kavurun. Kavrulan şehriyenin üzerine zar şeklinde doğranmış tavukları, safran ve kişnişi ekleyip 5 dakika karıştırın. Tavuğun suyunu salmasını bekleyin ve sırasıyla haşlanmış nohut, piriç, bulgur, üzüm, fındık fıstık, tane karabiber, tarçın, zerdeçal, defne yaprağı (defne yaprağı 2-3 adedi geçmemeli fazlası baskın tat bırakır ve de zararlıdır) ve tuzu da ilave edip demleme miktarı kadar suyu koyup kısık ateşte çok ağır demlemeye bırakın. (Bu malzemeye 2 bardak su yeterlidir.)
Dünya pilavı, demlendikten sonra servis tabağında kuru kayısı ve nar ekşisi sosuyla görücüye çıkartılır.
Afiyet Olsun
Kaynak: Aşçı Fok
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ozlemim28.yetkinforum.com
 
Safranlı dünya pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Meyhane Pilavı
» Firik pilavı-ANTEP
» Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı
» dünya gazetesi
» Dünya bu Türk çocuğu konuşuyor

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GİRESUN :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: