GİRESUN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İÇERİGİ DEVAMLI YENİLENEN YEPYENİ BİR ONLİNE FİLM İZLEME VE BİLGİ PAYLAŞIM SİTESİ ÇOOK YAKINDA URUFUM FARKIYLA BURADA OLACAK SAGLICAKLA KALINIz
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Meyhane Pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 688
Kayıt tarihi : 18/03/09

Meyhane Pilavı Empty
MesajKonu: Meyhane Pilavı   Meyhane Pilavı Icon_minitimePerş. Nis. 02, 2009 6:47 pm

Meyhane Pilavı Meyhane


Yemeğin adı: Meyhane Pilavı
Aşçı adı : belirtilmemiş
Süre:
Malzemeler:
400 gr Bulgur
150 gr margarin
400 gr Kuzu kuşbaşı
150 gr Soğan
2 tatlı kaşığıTuz
1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
200 gr Domates
50 gr Sivri biber
1 2/3 bardak Et suyu

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın.
Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun. Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin. Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Üzerini örtecek kaçlar su ilave edin.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.
Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin. Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ozlemim28.yetkinforum.com
 
Meyhane Pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Safranlı dünya pilavı
» Firik pilavı-ANTEP
» Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GİRESUN :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: