GİRESUN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İÇERİGİ DEVAMLI YENİLENEN YEPYENİ BİR ONLİNE FİLM İZLEME VE BİLGİ PAYLAŞIM SİTESİ ÇOOK YAKINDA URUFUM FARKIYLA BURADA OLACAK SAGLICAKLA KALINIz
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Firik pilavı-ANTEP

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 688
Kayıt tarihi : 18/03/09

Firik pilavı-ANTEP Empty
MesajKonu: Firik pilavı-ANTEP   Firik pilavı-ANTEP Icon_minitimePerş. Nis. 02, 2009 6:47 pm

Firik pilavı-ANTEP Firik%20pilavi(2)


Yemeğin adı: Firik pilavı-ANTEP
Aşçı adı : belirtilmemiş
Süre:
Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
6 kişilik
Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
1 büyük soğan
250 gr firik
250 gr pilavlık bulgur
4 su bardağı sıcak su
150 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın. Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ozlemim28.yetkinforum.com
 
Firik pilavı-ANTEP
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Meyhane Pilavı
» Safranlı dünya pilavı
» Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GİRESUN :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: